Inleiding
Het voedselzekerheidsbeleid draagt bij aan de doelen van SDG 2: uitbannen van ondervoeding, verdubbelen van productiviteit en inkomen van kleinschalig producerende boeren en boerinnen, en verduurzamen van voedselproductiesystemen. De urgentie is hoog, want de afgelopen jaren is honger in de wereld weer toegenomen.
Voor Nederland is een realistische bijdrage aanSDG 2 bepaald en vertaald in drie lange termijn doelen die we gerealiseerd willen hebben in 2030:
uitbannen van ondervoeding bij 32 miljoen mensen, met name kinderen;
verdubbelen van productiviteit en inkomen van 8 miljoen kleinschalige voedselproducenten;
verduurzamen van het gebruik van 8 miljoen hectare (bestaande) landbouwgrond.
Naast activiteiten die direct op deze drie doelengericht zijn, werken we ook aan betere randvoorwaarden voor voedselzekerheid.Het gaat daarbij om kennis en capaciteit, landgebruiksrechten en de positie vanvrouwen, in samenhang met andere sectoren en thema’s. In deze rapportage brengen we ook daarvan een aantal resultaten in beeld.